Femtekolonnares projekt får oväntad vändning

Alliansfritt Sverige gör förhoppningsvis Sverige en tjänst. Att utifrån en rimlig beskrivning av Nato få det till att folkpartiet vill ha kärnvapen på Gotland är ju så lögnaktigt dumt det bara kan bli. Däremot anser alla militärstrategiska analytiker av någon seriositet ( t.ex. Bo Pellnäs>>) att Gotland är strategiskt utsatt och Sverige måste markera sin närvaro där militärt. Vid en plötsligt uppflammande kris, en sådana som historien är fylld av, kan något ytterst allvarligt hända med Gotland. Men Alliansfritt Sverige, VET att detta är bara nonsens, värt ett gapflabb: allt är för evigt frid och fröjd. Inget kommer att hända, tro oss! Krig och sånt är ju helt ute, ingen rock’n roll liksom.
Kanske dags att fråga Georgierna vad de tycker? Vad säger Ni Alliansfritt Sverige? Eller de baltiska staterna när deras IT-struktur slås ut av ja, Ni vet från vilket land. När de är uppstudsiga och inte gör som den bittre storebror vill? Hur många mil från Gotland är det nu igen?

Alliansfritt Sveriges är således beredd att helt i onödan argumentera för vidmakthålla en osäker strategisk situation mitt i Östersjön och därmed lämna en bit av Sverige till ett högst möjligt olyckligt öde bara för att göra några billiga poäng mot regeringen. Sorgligt är ordet – och extremt korkat. (Läs mer här>>.)nMen som sagt, kanske kan man oavsiktligt starta en ny folkrörelse. Beväpna Gotland! Vilket postgironummer gäller?

Comments

comments

Det här inlägget postades i Försvaret. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar