Så vill vänstern inskränka yttrandefriheten

Och få betalt på kuppen…

Hynek Pallas är en av många vänsterideologer som härjar tämligen fritt i etablerade media. Han är bitvis är en lysande filmkritiker men hans kritik tappar värde av att han ständigt bakar in en anti-humanistisk identitetspolitik i sina analyser (=rasism) i det han med höjt pekfinger räknar hur många det finns av en viss hudfärg och kön etc i filmen i fråga, vilket som sagt innebär en så primitiv kollektivism att han knappt ens kommer att blir en parentes när historien om duktiga och för publiken givande filmkritiker i Sverige en gång skrivs.

Nu har nämnda Pajas förlåt Pallas går ut och hävdat att en statsunderstödd vänsterideologi är att föredra framför en yttrandefrihet i vilken staten ställer sig neutral utom när det gäller ärekräkning. En vänsterideologi som man kan skriva långa essäer om men som i sammanfattning innebär att vi har en ”könsmaktsordning”, att ”kapitalismen” är av ondo och att den vita rasen (som ju uppstått pga av en vit hud var bättre för D-vitaminupptag på nordliga breddgrader med mindre solljus) per definition är förtryckande eller som en av deras mer profilerade ideologer Tobias Hübinette har sagt:”Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande” (Creol, nr. 1/1996).)”. Vi kan till detta lägga till uppfattningen att socialkonservatism , patriotism och värnande om ett lands gränser för att kunna vidmakthålla en välfärdsstat är ”rasism”.

Pallas har i bemötande av Ivar Arpis konstaterande kring den svenska mediala intoleransen för åsikter som inte stämmer med nämnda vänsterteorem framfört åsikten att detta är som det ska. Det är så vi ska ha det (SvD 8/1-16). Ty annars får vi inte någon ”feminism” att tala om ej heller ständiga offentliga diskursen om de oskyldiga ”romernas” av det ”vita” västerlandet påtvingade elände.

Vad Pallas ”glömmer” är att av staten påtvingade värdegrunder av denna typ är hämtade rakt från totalitära länders praktik. Hans primitiva retorik är vidare pinsamt dåligt konstruerad med Ad hoc-argument av halmgubbekaraktär.

Han tror på fullt allvar att om t.ex. Sverigedemokraterna (som kan och bör kritiseras för partiprogram och vad centrala företrädare faktisk säger och skriver) kallar sig för socialkonservativa och ingenstans i sina skrifter hyllar eller företräder ”rasism” eller “fascism” så är det ändå Pallas och hans Arnstadspolare som med statsmedel förbehållslöst och utan invändningar ska tala om vilka SD i själva verket är, självklart utan minsta stöd i någon empiriskt eller teoretiskt hållbar analys. Han kräver dessutom att det statsunderstödda systemet för att understödja denna inskränkta och inom alla områden falsifierade vänsterideologi ska få fortsätta via organisationer som Ungdomsrådet, Nationella sekretariatet för ”genusforskning” (en förolämpning mot begreppet ”forskning.f.ö) m.fl.

Det som slutligen är oroväckande och trist är att denna statsstödda produktion av vänsterideologi (som nu även har letat sig in i de borgerliga ungdomsförbunden) tillåts fortsätta ohämmat utan att de borgerliga partierna agerar. Anledningen är att de sannolikt har råkat ut för medial hjärntvätt samt är allmänt för obildade för att förstå hur vilse och bortkollrade i pannkakan de egentligen är.

Många av kommentarerna till Engellaus artikel är f.ö. intressanta. Som denna av ”Björns”:
”Det andra är om Pallas knappast skulle tycka att en offentligt påbjuden värdegrund är bra om den omfattar den amerikanska högerns värderingar med rätt att inneha vapen och förbud mot aborter och homoäktenskap.
Det tredje är att Pallas ytterst tycks vilja påtvinga andra människor sina egna värderingar med staten som redskap. Att det är en synnerligen obehaglig inställning (se första punkten) förstår han nog inte. Han vill ju bara väl.”

I motsats till Björns tror jag att Pallas mycket väl inser vad hans krav på vänsteristiskt åsiktsmonopol skulle innebära. Som Jamie Glazov har sagt: ” Inom varje vänsterliberal finns en totalitär som längtar efter att få komma ut.”

Se Engellaus artikel här >>

 

 

 

Comments

comments

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar