Trianguleringstrion taktiserar – igen

(Skapad 2009-04-16 överförd från kommentaren.nu.)

Trianguleringstrion Borg, Littorin och Schlingmann har gjort det igen: taktiserat. Glöm Sveriges bästa långsiktigt. Här är det en fantombild av vad som krävs för att säkra makten som gäller.

I stället för en strukturell budget som bygger Sverige underifrån med innovationer, investeringar och entreprenörskap som grund så lägger man en, just det, taktisk budget. Man vill ta udden ur (S) genom gammal hederlig bidrags och artbetsmarknadspolitik dvs. miljarder till dem som ska hjälpa till att söka jobb och till kommuner som har en bevislig effektiviseringspotential och noll (o) till dem som ska skapa arbete – innovatörer, investerare och entreprenörer.

Återigen: Vilka är det som skapat nettoökningen av jobb de senaste decenierna? Just det: de mindre företagen. (+300.000 sedan 1990 enl. Företagarnas statistik). Men för Borg så är små företag i princip endast skattesubjekt som ska hållas kort. Inte ens “käftsmällen” på + 5 % i arbetsgivaravgifter som infördes direkt efter maktskiftet kan återtas.

Borg säger från talastolen att om ingen är intresserad av att köpa bilar i utlandet, om kinserna inte köper kullager (av SKF) så blir det inga jobb. Det är inget vi kan göra, vi kan bara vänta. Men detta är nonsens!

Genom att satsa STORT (underlättta, premiera, minska kostnader även på investeringskapital) på det innovativa entreprenörskapet så bygger man en stark grund för framtiden när nya snabbväxare kan erbjuda arbeten.

Trainguleringstrion i sin taktiserande gemenskap känner säkert en viss tillfredsställelse över att ha knockat socialdemokraterna med deras egen politik. Men är det ett långsiktigt ansvarstagande för Sverige? Förstås inte.

Comments

comments

Det här inlägget postades i Alliansen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar